Over ons

De missie van Het Spilliaert Huis is mensen met het oeuvre van Léon Spilliaert te laten kennismaken en verbinden. Het richt zich tot een breed publiek en wil een belangrijke rol spelen in een betere ontsluiting en kennis van het oeuvre van de kunstenaar. Als monografisch kunsthuis brengt Het Spilliaert Huis tweemaal per jaar een tentoonstelling en biedt het zich aan als de thuishaven voor wetenschappelijk onderzoek over de kunstenaar, zijn oeuvre en zijn wereld.
Mark Vanmoerkerke (1952) begon zijn carriere in 1978 bij Procter & Gamble Belgie. Hij maakte in 1981 de overstap naar het familiebedrijf in de toeristische sector als Bestuurder en Directeur van Sun International. In 1998 werd hij de eigenaar van SunParks Vakantieparken , waar hij ook Co-Gedelegeerd Bestuurder was. Vandaag is hij actief als Bestuurder van Winkelpanden (retail-vastgoed) en Restotel (hoteluitbating). Over de laatste twintig jaar heeft hij zijn belangstelling in Hedendaagse Kunst ook samen gebracht in een kunstcollectie.
Anne Adriaens-Pannier (1951) was als conservator en departementshoofd verbonden aan de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België te Brussel (1974-2011). Ze beheerde de verzameling werken op papier van het Museum Moderne Kunst en organiseerde er talrijke monografische en thematische tentoonstellingen. In 1989 startte haar wetenschappelijk onderzoek naar het leven en werk van Léon Spilliaert (1881-1946) en promoveerde ze als Doctor in de Kunstwetenschappen aan de Universiteit Gent in 2003. Hieruit vloeiden talrijke publicaties en het voorbereidend werk voor de beredeneerde catalogus over Spilliaert.